Η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να ανταποκριθεί την περασμένη Τετάρτη σε κλήση που δέχθηκε από την αστυνομία για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με κατηγορίες ότι προέβη σε παράνομες πληρωμές του προσωπικού της με χρήματα της ΕΕ, δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η Λεπέν, που ηγείται του αντιμεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου, το οποίο τάσσεται επίσης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία είναι το φαβορί για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, θα συμμορφωθεί προς οποιαδήποτε κλήτευσή της μετά τις εκλογές, δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος Ροντόλφ Μποσλί.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της προσωπάρχη της Λεπέν στις 22 Φεβρουαρίου αφού ανακρίθηκε για τη φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ που προορίζονταν για την πληρωμή κοινοβουλευτικών βοηθών.

Ο σωματοφύλακας της Μαρίν Λεπέν ανακρίθηκε επίσης, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες.

Η 48χρονη Λεπέν, η οποία αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και υποστηρίζει πως είναι θύμα «βρώμικων πολιτικών τεχνασμάτων», αναμένεται να έρθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 23 Απριλίου, αλλά να χάσει στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου, είτε από τον ανεξάρτητο Εμμανουέλ Μακρόν είτε από τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Μποσλί δήλωσε πως η Λεπέν ενημερώθηκε για την κλήτευση από την αστυνομία της Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, στις 21 Φεβρουαρίου, αφού επέστρεψε από ταξίδι της στον Λίβανο.

«Πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί η δικαιοσύνη σαν εργαλείο στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Μποσλί.

«Θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήτευση μετά τις εκλογές», δήλωσε. Δεν διευκρίνισε αν εννοεί μετά τις προεδρικές εκλογές τον Μάιο ή μετά τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις