«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος μου» όμως «εσείς να μην παραδώσετε ποτέ τα όπλα» προέτρεψε τους πολλούς χιλιάδες υποστηρικτές του, που είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος, θέλουν να είμαι μόνος, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εσάς που γνωρίζετε πώς να αψηφάτε τις καταιγίδες, τις προσταγές, τις παρωδίες και μερικές φορές ακόμα και τις ύβρεις» είπε, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής.

Με αυτή τη «μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση» που οργανώθηκε κοντά στον Πύργο του Άιφελ ο υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων επιδίωξε να απαντήσει στις ασφυκτικές πιέσεις όσων αξιώνουν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο εξαιτίας του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου του Πενέλοπι και των δύο παιδιών του.

«Σας οφείλω μια συγγνώμη, επειδή μεταξύ άλλων έπρεπε να υπερασπιστώ την τιμή μου και εκείνη της συζύγου μου την ώρα που είναι απαραίτητο για εσάς όπως και για εμένα να πρέπει να υπερασπιστώ την χώρα μας» τόνισε ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, 49 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Το γνωρίζω καλά, να το πιστέψετε, ποιο είναι το μερίδιο της ευθύνης μου σε αυτή τη δοκιμασία. Πέραν των προδοσιών, των δικαστικών διαδικασιών, της εκστρατείας δυσφήμισης, είναι σφάλμα μου που αυτό το σχέδιο το οποίο πρεσβεύω και στο οποίο πιστεύω, στο οποίο εσείς πιστεύετε, προσκρούει σε τόσο μεγάλα εμπόδια» σημείωσε ο Φιγιόν, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει υποπέσει σε «λάθη».

«Τη δική μου αυτοκριτική την έκανα» διαβεβαίωσε προτού επαναλάβει ότι δεν εξαρτάται από τους επικριτές του να τον οδηγήσουν προς την έξοδο από την προεκλογική κούρσα.

Εντούτοις, απέφυγε να υποσχεθεί ότι θα συνεχίζει να μάχεται έως το τέλος.

«Δέχομαι επίθεση απ’ όλες τις πλευρές και με πλήρη συνείδηση πρέπει να σας ακούσω, να ακούσω το μεγαλειώδες πλήθος που με ωθεί προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να προβληματιστώ επίσης για εκείνους που με αμφισβητούν και εγκατέλειψαν το πλοίο».

«Φιγιόν, κράτα γερά, η Γαλλία σε έχει ανάγκη» φώναζαν χιλιάδες υποστηρικτές του που κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας. Ορισμένοι από τους στενούς του συνεργάτες βρίσκονταν στο πλευρό του στο βήμα, ωστόσο υπήρχαν και απουσίες.

Στο τέλος της ομιλίας του ανέβηκε επίσης στο βήμα η σύζυγό του Πενέλοπι.

Ο πρωταθλητής της Δεξιάς «παίζει το χαρτί του δρόμου για να σώσει την υποψηφιότητά του» εκτιμά από την πλευρά της η εφημερίδα Le Monde. Για πρώτη ωστόσο φορά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, στα τέλη Ιανουαρίου, ο συντηρητικός υποψήφιος δεν επανέλαβε ότι θα φθάσει έως το τέλος στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις