Η νέα ταινία της Disney “Η Ωραία και το Τέρας” κρίθηκε ακατάλληλη για τους θεατές κάτω των 16 ετών στη Ρωσία, μετά την παρέμβαση ενός υπερσυντηρητικού βουλευτή που ζητούσε την πλήρη απαγόρευσή της επειδή περιλαμβάνει μια “ομοφυλοφιλική σκηνή”.

Η εταιρεία Walt Disney στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εκτός της Γεωργίας και των Βαλτικών χωρών) επιβεβαίωσε ότι η ταινία θα προβληθεί στους ρωσικούς κινηματογράφους με την ένδειξη αυτή. Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 16 Μαρτίου.

Πρόσφατα, ο δημιουργός της ταινίας Μπιλ Κόντον αποκάλυψε ότι η “Ωραία και το Τέρας” περιλαμβάνει την “πρώτη αμιγώς ομοφυλοφιλική σκηνή” στην ιστορία της Disney.

Οι παραγωγοί την κατέταξαν στην κατηγορία “ακατάλληλη για θεατές κάτω των 6 ετών”, αν και οι κριτικοί που την είδαν δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην επίμαχη σκηνή.

Ο ρώσος βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ χαιρέτισε την απόφαση των ρωσικών αρχών σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Γκαβαρίτ Μασκβά”. Ο βουλευτής, που είναι γνωστός για τις ομοφοβικές δηλώσεις του, είχε ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού να απαγορεύσει την ταινία εφόσον αποδειχθεί ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

Η ταινία στοχεύει να επιβάλλει “τα νέα πρότυπα της ευρωπαϊκής ανοχής στα παιδιά των Ρώσων, για να πιστέψουν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό”, υποστήριξε σε επιστολή του προς τον υπουργό Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις