Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέιπροήδρευσε μιας συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων μετά την τρομοκρατική ενέργεια έξω από το Κοινοβούλιο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Μέι καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζοντάς την “αρρωστημένη και εξαχρειωμένη”.

“Η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία”, τόνισε με δήλωση που έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

“Ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης”, σημείωσε.

Οποιεσδήποτε απόπειρες να πλήξουν αυτές οι αξίες μέσα από την βία είναι “καταδικασμένες να αποτύχουν”, τόνισε η Μέι.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της κ. Μέι, δήλωσαν πως οι “σκέψεις” της βρίσκονται στους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στην επίθεση, ενώ συνεχίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις, σημείωσαν οι υπηρεσίες της σε μια ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα.
Η Άμπερ Ραντ, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, ανέφερε σε μια σύντομη δήλωσή της που μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι “η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών” της χώρας. “Ο βρετανικός λαός θα επιδείξει ενότητα και θα συνεργαστεί για να ηττηθούν αυτοί που θέλουν να πλήξουν τις κοινές αξίες μας: τις αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής και του κράτους του δικαίου”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις