Ο Στιβ Μπάνον, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα στρατηγικής, δεν θα συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), δήλωσαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τους οποίους επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters.
Το γεγονός πως είχε αποφασιστεί να παίρνει μέρος στις συνεδριάσεις του πανίσχυρου ΣΕΑ ο Μπάνον, καταφρονητής του «κατεστημένου» και των «ελίτ» και πρώην αφεντικό του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart News, είχε προκαλέσει πολεμική στις ΗΠΑ.
Όμως το όνομα του Μπάνον δεν συμπεριλαμβάνεται στον πιο πρόσφατο κατάλογο των μελών του ΣΕΑ, με ημερομηνία 4η Απριλίου.

Όταν ο Τραμπ είχε αναγορεύσει τον Στιβ Μπάνον σε μόνιμο μέλος του ΣΕΑ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την «πολιτικοποίηση» του.

Το ΣΕΑ διευθύνει πλέον, από την 20ή Φεβρουαρίου, ο Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, ένας 54χρονος εν ενεργεία στρατηγός, βετεράνος των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο οποίος αντικατέστησε τον στρατηγό ε.α. Μάικλ Φλιν, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί διότι είπε ψέματα για τις επανειλημμένες επαφές που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.
Ο Τραμπ κόπιασε να βρει έναν αντικαταστάτη του Φλιν, και αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί εντάσεων στον Λευκό Οίκο όσον αφορά τον διάδοχό του, κυρίως λόγω της επιρροής που φέρεται να είχε ο Στίβεν Μπάνον.
Το ΣΕΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του Λευκού Οίκου, καθώς είναι αρμόδιο για να συγκεντρώνει πληροφορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και να δίνει συμβουλές στον πρόεδρο για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις