Το μυστήριο με το “κορίτσι Μόγλης” -όπως το ονόμασαν-, το οποίο βρέθηκε σε ένα δάσος στην Ινδία σε κατάσταση αγριμιού, συνεχίζεται.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν μεγάλωσε από πιθήκους, όπως αρχικά υποψιάζονταν, καθώς βρέθηκε να ζει με τα ζώα αυτά και φαινόταν να έχει οικειότητα μαζί τους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κορίτσι βρέθηκε τυχαία από δασοφύλακες σε ένα φυσικό καταφύγιο στη βόρεια Ινδία.

Ήταν γυμνό, δεν μπορούσε να μιλήσει, έβγαζε μόνο άναρθρες κραυγές και δεν μπορούσε να σταθεί στα δυο του πόδια, αλλά περπατούσε στα τέσσερα.

“Όταν προσπαθήσαμε να το πάρουμε μας επιτέθηκαν οι πίθηκοι” δήλωσε ένας από τους δασοφύλακες που την βρήκαν είπε, μιλώντας στο Associated Press

Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το παιδί δεν θα μπορούσε να ζει μόνο του με τα ζώα για πολλά χρόνια, καθώς οι περιπολίες είναι συχνές και θα είχε εντοπιστεί.

Οι αρχές της Ινδίας πιστεύουν τώρα ότι το κορίτσι, το οποίο έχει σοβαρές ψυχικές και σωματικές αναπηρίες εγκαταλείφθηκε πρόσφατα στο δάσος από την οικογένειά του.

“Στην Ινδία οι οικογένειες δεν προτιμούν τα κορίτσια πόσο μάλλον ένα παιδί που είναι διανοητικά ανάπηρο. Όλα δείχνουν ότι την εγκατέλειψαν εκεί” δήλωσε ο γιατρός Σινγκ, που παρακολουθεί το κορίτσι.

Τις λίγες ημέρες που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο η μικρή έμαθε να περπατά στα δυο της πόδια και να τρώει. Η ταχεία ανάρρωσή της είναι ένα ακόμη σημάδι ότι ανατράφηκε από ανθρώπους και όχι από ζώα, υποστηρίζουν οι γιατροί.

“Δεν είναι σε θέση να μιλήσει, αλλά δείχνει να καταλαβαίνει όσα της λέμε και χαμογελά”, προσθέτει ο Σινγκ.

Οι αρχές της Ινδίας, εν τω μεταξύ, αναζητούν τους γονείς της.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις