Σουηδικές αρχές: Έχουμε τον σωστό δράστη

Σουηδικές αρχές: Έχουμε τον σωστό δράστη
Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δήλωσε πως εξακολουθεί να είναι βέβαιος ότι ο ύποπτος που έχει συλλάβει η αστυνομία είναι ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη.

«'Εχω την πεποίθηση και είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον σωστό δράστη. Στη συνέχεια επαφίεται στον εισαγγελέα να το αποδείξει στο δικαστήριο», είπε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Νταν Ελίασον σε συνέντευξη Τύπου.

Η Σουηδία τήρησε τη Δευτέρα ενός λεπτού σιγή για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός ενός φορτηγού οδήγησε το όχημά του πάνω στους πεζούς σε εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης, ενώ ο σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα δεν θα παραδοθεί ποτέ στην τρομοκρατία.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση της Παρασκευής, την πρώτη αυτού του είδους που πραγματοποιείται στη χώρα. 

Flag at half mast at the official ceremony at Stockholm City Hall with one minute of silence at noon to remember the victims of Friday"s terror attack on Drottninggatan

Politicians, the Royal Family, King Carl XVI Gustaf, Queen Silvia, Crown Princess Victoria, Prince Daniel, Prince Carl Philip and princess Sofia at Stockholm City Hall for the official ceremony in Stockholm

People observe a minute of silence at noon on Sergels Torg to remember the victims of Friday

«Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην τρομοκρατία», είπε ο Λέβεν στην ομιλία που εκφώνησε στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) στο πάρκο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, καθώς οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στην πρωτεύουσα και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρωνόταν στην πλατεία.

Ο Λέβεν περιβαλλόταν από τη βασιλική οικογένεια που ήταν ντυμένη στα μαύρα, υπουργούς της κυβέρνησης, και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Δείτε video από την τελετή στη μνήμη των θυμάτων


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ