Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην στέλνουν αιτούντες άσυλο πίσω στην Ουγγαρία έως ότου η χώρα αυτή τροποποιήσει τον νέο νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ και προβλέπει την υποχρεωτική κράτηση των μεταναστών, ώστε να συνάδει με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.
Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έχει αποκαλέσει τη μαζική μετανάστευση απειλή για τη κοινωνικοοικονομική σύνθεση της Ευρώπης και «δούρειο ίππο της τρομοκρατίας» και η Ουγγαρία αποτέλεσε κεντρικό σημείο στη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης από το 2015.
«Αφότου τέθηκε σε ισχύ στις 28 Μαρτίου, οι νέοι αιτούντες άσυλο, περιλαμβανομένων παιδιών, κρατούνται σε κοντέινερ που περιβάλλονται από υψηλούς φράκτες από συρματόπλεγμα στα σύνορα καθ΄όλη τη διάρκεια των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ((UNHCR).
«Από τις 7 Απριλίου, κρατούνταν εκεί 110 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ασυνόδευτων παιδιών και παιδιών με τις οικογένειές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της UNHCR.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις