Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους εισήχθηκε ξανά στο νοσοκομείο Houston Methodist στο Χιούστον του Τέξας λόγω ελαφράς μορφής πνευμονίας.

Είναι η δεύτερη φορά που εισάγεται σε νοσοκομείο με την ίδια ίωση μέσα σε τρεις μήνες, αλλά “θα τα πάει μια χαρά”, είπε ο εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος της οικογενείας, Τζιμ Μακ Γκράθ, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, 92 ετών, εισήχθηκε σε νοσοκομείο την Παρασκευή “για παρακολούθηση λόγω επίμονου βήχα που τον εμπόδισε να αναρρώσει σωστά”.

“Αποδείχθηκε αργότερα ότι είχε μια ελαφράς μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίστηκε και έχει επιλυθεί”, τόνισε σε δήλωση ο Μακ Γκράθ, προσθέτοντας ότι “ο πρόεδρος Μπους χαίρει πολύ καλής διάθεσης και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση ενώ ανακτά τις δυνάμεις του”.

Ο Μπους, ο μεγαλύτερος εν ζωή αμερικανός πρώην πρόεδρος, εξέτισε μια μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο, από το 1989 έως το 1992.

Είναι ο πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Ουώκερ Μπους, 70, που υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2001 έως το 2008, και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος ήταν μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Ο πρεσβύτερος Μπους, ρεπουμπλικανός όπως και οι γιοί του, υπηρέτησε επίσης και ως αντιπρόεδρος κατά τις δύο θητείες του Ρόναλντ Ρήγκαν και ηττήθηκε στην προσπάθεια επανεκλογής του ως πρόεδρος από τον δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον το 1992.

Ο Μπους είναι παντρεμένος με την Μπάρμπαρα Μπους, 91, η οποία έχει επίσης νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Houston Methodist, αλλά για βρογχίτιδα. Τον Ιανουάριο φέτος το ζεύγος γιόρτασε την 72η επέτειο γάμου τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις