Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό προειδοποίησε  ότι η χώρα κινδυνεύει να απομονωθεί πλήρως στην περίπτωση που η Μαρίν Λεπέν κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η ακροδεξιά υποψήφια έχει δεσμευτεί ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος η ίδια, η Γαλλία θα αποχωρήσει από το ευρώ και από τη συνθήκη Σένγκεν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Μάλτα, ο Ερό είπε ότι τα προβλήματα όπως “η ανεργία, η απασχόληση των νέων, οι ανισότητες μεταξύ διαφορετικών περιοχών, οι κοινωνικές ανισότητες (…) το κοινωνικό ντάμπινγκ” δεν θα επιλυθούν με μια αποχώρηση από την Ευρώπη.
“Τότε, θα βρισκόμασταν σε πλήρη απομόνωση”, προειδοποίησε. 
“Θα επιστρέφαμε στο φράγκο, θα ανέβαιναν τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων, θα είχαμε καλπάζοντα πληθωρισμό, ακόμη περισσότερη ανεργία (…) είναι παραλογισμός να προτείνεις κάτι τέτοιο στον λαό!”, συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τους Γάλλους να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Ερό αποκάλυψε επίσης ότι οι συνομιλητές του και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του, “όλοι ανησυχούν” για μια ενδεχόμενη νίκη της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου
“Η Μαρίν Λεπέν δεν φέρνει καμία λύση για τα προβλήματα των Γάλλων, παρά τη δημαγωγία της. Αντιθέτως οι προτάσεις της, αν εφαρμόζονταν, δηλαδή η έξοδος από το ευρώ, από την Ευρώπη, θα ήταν μια δραματική κατάσταση για τη Γαλλία”, συνέχισε.
Ο Γάλλος υπουργός έτεινε επίσης το χέρι στους ψηφοφόρους του Ζαν-Λικ Μελανσόν, του υπουψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς που συγκέντρωσε ποσοστό 19% στον πρώτο γύρο. 
“Κατανοώ τους ανθρώπους που ψήφισαν διαφορετικά στον πρώτο γύρο, που επέλεξαν μια άλλη προσέγγιση (…) Σέβομαι την επιλογή τους όμως τώρα πρέπει να κάνουν μια δεύτερη επιλογή και να μην ξεγελαστούν”, κατέληξε.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις