Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες περίπου πενήντα συνδικαλιστών στο Αλμπί, οι οποίοι καταφέρθηκαν κυρίως εναντίον του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή που ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές άρχιζε μια επίσκεψη σε ένα υαλουργείο.
«Κατάργηση του νόμου για τα εργασιακά!», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συνδικαλιστές, ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα και ορισμένοι με λάβαρα της CGT στα χέρια.
Κουβέντιασε για μερικά λεπτά με τους συνδικαλιστές, υπερασπιζόμενος την βούλησή του να προκρίνει τις κλαδικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, στο πλαίσιο του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που τέθηκε σε εφαρμογή το 2016.
«Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί πιστεύω σε αυτή τη μεταρρύθμιση, η οποία θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια για κοινωνικό διάλογο μέσα στην επιχείρηση και σε (κάθε) κλάδο», σημείωσε ο υποψήφιος του En Marche!, φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Πρόσθεσε ότι «θα επενδύσω 15 δισεκατομμύρια (ευρώ) στην κατάρτιση του κόσμου» διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να «αλλάξουν» τους κλάδους τους.
«Μπορούμε να μοιραστούμε τις διαφωνίες μας», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην υπουργός Οικονομίας όταν ένας διαδηλωτής είπε πως «μοιράζεται λιγότερα» με τον Μακρόν «απ’ ό,τι με την Μαρίν Λεπέν», του Εθνικού Μετώπου.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες και την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Whirpool της Αμιένης, η δραστηριότητα του οποίου θα μεταφερθεί του χρόνου στην Πολωνία
Αφού έφθασε αποδοκιμαζόμενος ηχηρά, έπειτα από μια συνάντηση με το διασωματειακό, συζήτησε με τους εργαζόμενους για περίπου μία ώρα στον χώρο στάθμευσης του εργοστασίου της Γουίρπουλ. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις