Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσά τους 11 ανήλικοι – και άλλοι 22 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε ένα σπίτι όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα τη νύχτα της Δευτέρας, στο Σαν Ισίδρο της Πολιτείας Πουέμπλα στο Μεξικό, ενώ ακόμη δεν έχουν κλείσει πέντε μήνες από μια παρόμοια τραγωδία στην οποία έχασαν τη ζωή τους 42 άνθρωποι.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για ένα πανηγύρι στο πλαίσιο μιας θρησκευτικής γιορτής την επόμενη εβδομάδα.
«Μια ομάδα ανθρώπων ζούσε μέσα στο οίκημα όπου είχε αποθηκευτεί πυροτεχνικό υλικό για χρήση στους εορτασμούς. Ένα πυροτέχνημα που εκτοξεύθηκε από κάποιον έξω (από το σπίτι) έπεσε πάνω στα πυροτεχνήματα, προκαλώντας μια έκρηξη που διέλυσε το σπίτι», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές.
Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι πέντε υπέκυψαν μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία στην πολιτειακή πρωτεύουσα Πομπλάνα.
Ένα στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, ο Ντιοντόρο Καράσκο, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι παρά το ότι ο νόμος στην Πολιτεία απαγορεύει την αποθήκευση πυροτεχνημάτων σε σπίτια, είναι πολύ δύσκολο να προληφθούν αυτού του είδους τα δυστυχήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις