Η υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Μαρία Έλενα Μπόσκι προσπάθησε να βοηθήσει έμμεσα τον πατέρα της, σύμφωνα με βιβλίο του ιταλού δημοσιογράφου Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, πρώην διευθυντή της εφημερίδας Corriere della Sera.

Η όλη υπόθεση, σύμφωνα με τον Ντε Μπόρτολι, αφορά φερόμενη επαφή της Μπόσκι με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Unicredit, το 2015, κατά την οποία η υφυπουργός φέρεται να τον ρώτησε αν ενδιαφερόταν να αγοράσει την Βanca Etruria, μια τράπεζα η οποία βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αντιπρόεδρος της τράπεζας Etruria ήταν ο Πιέρ Λουίτζι Μπόσκι, πατέρας της Μαρία Έλενα Μπόσκι.

Tελικά, η τράπεζα διασώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, με στήριξη άλλων ιταλικών τραπεζικών οργανισμών, αλλά και σοβαρές απώλειες για τους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων της δευτερογενούς αγοράς.

H υφυπουργός, σε επίσημη ανακοίνωσή της, διαψεύδει την πληροφορία, τονίζοντας ότι όντως συνάντησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Unicredit Φεντερίκο Γκιτσόνι, αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε στην υπόθεση που αναφέρει ο Ντε Μπόρτολι.

«Ανέθεσα το όλο θέμα στους δικηγόρους μου για να υπερασπιστώ την εντιμότητά μου», τονίζει η ιταλίδα κεντροαριστερή πολιτικός.

Πηγές της Unicredit αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν τους ασκήθηκαν ποτέ πολιτικές πιέσεις, αλλά ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της τράπεζας δεν έχει κάνει ακόμη κάποια σχετική δήλωση. Από την αντιπολίτευση, όμως, εκπρόσωποι της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος Πέντε Αστέρων έχουν ήδη δηλώσει ότι πρόκειται να ζητήσουν την παραίτηση της υφυπουργού και ότι κρίνουν τις εξηγήσεις της μη ικανοποιητικές.

To κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τουλάχιστον στην φάση αυτή, υπερασπίζεται χωρίς ενδοιασμούς την Μπόσκι και θεωρεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις