Ότι «καθαρίζει την κοινωνία» διατείνεται ο 21χρονος δημιουργός του «παιχνιδιού» Blue Whale, το οποίο θεωρείται ότι έχει ωθήσει 16 ανήλικα κορίτσια στην αυτοκτονία.  Ο ρώσος Φίλιπ Μπουντέικιν κρατείται για να δικαστεί, ενώ έχει αποδεχτεί τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός δήλωσε πως θεωρεί τα θύματα του παιχνιδιού αυτού, «βιολογικά σκουπίδια» ενώ υποστήριξε στην ανάκριση πως «αυτοκτόνησαν ευχαρίστως».
Το παιχνίδι περιλαμβάνει προκλήσεις όπως να παρακολουθεί κανείς ταινίες θρίλερ, να βγαίνει έξω επικίνδυνες ώρες και να κάνει κακό στον εαυτό του.
Αφού το θύμα εξουθενωθεί ψυχολογικά, τους καλούν να αυτοκτονήσουν. 
 
Ωστόσο στη Ρωσία, ο Μπουντέικιν, είναι κάτι σαν «είδωλο» αφού δεκάδες κορίτσια του στέλνουν ερωτικές επιστολές στη φυλακή.
Η ψυχολόγος Βερόνικα Ματιούσινα, δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι πως τα κορίτσια αυτά, που τον ερωτεύτηκαν δεν είχαν πάρει αρκετή αγάπη και προσοχή από τους γονείς τους, ενώ αυτός ο γοητευτικός νεαρός τους έδωσε στήριξη και προσοχή, αυτά που τους έλειπαν».
Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε πως ο Μπουντέικιν, «γνώριζε πολύ καλά τί έκανε και πώς να καθοδηγεί τα θύματά του, για να πετύχει τα αποτελέσματα που ήθελε. Ξεκίνησε το 2013, αλλά από τότε έχει τελειοποιήσει την τεχνική του και διόρθωσε τα λάθη του».
«Ο σκοπός τους είναι να ελκύσουν όσο περισσότερα παιδιά μπορούν και μετά ψάχνουν να δουν ποια είναι πιο ευάλωτα να χειραγωγηθούν. Ας πούμε από 20.000 άτομα, γνωρίζουν πως το ‘κοινό τους’ είναι μόνο 20 άτομα» πρόσθεσε. Πρόσθεσε πως οι «αποστολές» ήταν απλές στην αρχή, μερικές βαρετές.
«Όσοι έμεναν, είχαν να εκπληρώσουν πολύ πιο δύσκολες, όπως να κόβουν τις φλέβες τους, να ισορροπούν στη στέγη του σπιτιού, να σκοτώνουν ζώα και να ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που να αποδεικνύουν ότι πέτυχαν», σημείωσε.
Τα περισσότερα παιδιά, σε κάποιο σημείο έφευγαν, αλλά λίγα από αυτά εκπλήρωσαν όλες τις αποστολές και ήταν πρόθυμα να κάνουν ό, τι τους έλεγαν οι administrators, όσο τρομακτικά ή παράξενα πράγματα και αν τους έλεγαν να κάνουν.
Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι τα παιδιά που αυτοκτόνησαν, είχαν προηγουμένως σβήσει όλη την αλληλογραφία με την ομάδα, (μετά από υπόδειξη των υπεύθυνων του παιχνιδιού) καθιστώντας έτσι δύσκολες τις έρευνες των αρχών. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις