Σε μία πρόκληση προχώρησε ομάδα μουσουλμάνων στην Κωνσταντινούπολη
Σύμφωνα με την hurriyetdailynews, μία μεγάλη ομάδα ατόμων, που απαιτεί η Αγία Σοφία να μετατραπεί ξανά σε τζαμί, συγκεντρώθηκε μπροστά από το μουσείο τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Μαΐου, για να κάνουν την πρωινή προσευχή τους.
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Ένωση Νεολαίας της Ανατολίας (AGD), και η ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από την Αγία Σοφία περίπου στις 4 τα ξημερώματα με το σύνθημα «Σπάστε τις αλυσίδες, Ανοίξτε την Αγιά Σοφιά», και προχώρησαν στην πρωινή προσευχή απευθύνοντας κάλεσμα για τη μετατροπή της σε τζαμί.
Σημειώνεται ότι η Αγία Σοφία από το 537 που κατασκευάστηκε μέχρι το 1453 όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη λειτούργησε ως ορθόδοξος ναός και αποτέλεσε την έδρα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Μετατράπηκε σε τζαμί από τους Οθωμανούς πριν γίνει μουσείο το 1953.
Το AGD απηύθυνε το κάλεσμα θέλοντας να επισημάνει την επέτειο της Άλωσης της Πόλης, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος αποχώρησε από το σημείο μετά την προσευχή.
Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Alpha Τον περασμένο Οκτώβριο, η Τουρκία διόρισε μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία. Πρόκειται για μία θέση που ήταν κενή από το 1935. 
Εξάλλου, τον περασμένο Ιούλιο απαγγέλθηκε για πρώτη φορά το Κοράνι μέσα στο εσωτερικό του ναού.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις