Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο υποψήφιος της “Ανυπότακτης Γαλλίας” στις προεδρικές εκλογές, υποστήριξε ότι “η δεξιά προσαρτήθηκε” από το κίνημα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κι επανέλαβε για άλλη μια φορά την έκκλησή του για μια “απαραίτητη συγκατοίκηση” με την αριστερά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Κάνοντας λόγο για ένα “ριψοκίνδυνο ζευγάρωμα”, ο Μελανσόν ζήτησε από τους Γάλλους “να μην δώσουν πλήρεις εξουσίες στον Μακρόν και τον πρωθυπουργό του” στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. 
“Είναι απαραίτητη η συγκατοίκηση. Πρέπει να σχηματίσουμε μια πλειοψηφία διαφορετική από εκείνη του πρωθυπουργού, του συνοθυλεύματός του, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια συνεπή πολιτική δράση που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές, δημοκρατικές και οικολογικές προσδοκίες του λαού μας”, εξήγησε.
“Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε επικεφαλής όλης της παραδοσιακής πολιτικής τάξης της χώρας μας”, συνέχισε, εκτιμώντας ότι “το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ήδη απορροφηθεί δεδομένου ότι κατά δεκάδες οι αιρετοί του και οι υπόψηφιοί του ζήτησαν τη στήριξη του Μακρόν και πολλοί από αυτούς αναμένουν να εκλεγούν για να ενταχθούν” στο κίνημά του.
Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου, ο Μελανσόν έκρινε ότι “τους εγκατέλειψαν, οι ηγέτες τους λιποτάκτησαν όλοι”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις