Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways και αποφάσισαν να κλείσουν τα γραφεία της εταιρίας «εντός 48 ωρών», την επομένη της διακοπής από το Ριάντ των διπλωματικών σχέσεών του με την Ντόχα.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας και δημοσιοποιήθηκε με μία ανακοίνωση.

Με βάση την απόφαση αυτή, που θα έχει οικονομικές συνέπειες για την αεροπορική εταιρία, οι υπάλληλοι της Qatar Airways, που συχνά είναι ξένης υπηκοότητας, θα χάσουν την άδεια εργασίας και παραμονής στο βασίλειο.

Η Qatar Airways, που εξυπηρετεί εννέα πόλεις στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα ότι ανέστειλε επ΄αόριστον όλες τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο την επομένη της διακοπής από αυτές τις τέσσερις χώρες των διπλωματικών σχέσεών τος με την Ντόχα, την οποία κατηγορούν πως «υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Οι αεροπορικές εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου ανέστειλαν επίσης «μέχρι νεωτέρας» όλες τις πτήσεις τους με προορισμό ή με προέλευση το Κατάρ.

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων συνοδεύεται από οικονομικά μέτρα όπως το κλείσιμο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών με το Κατάρ, καθώς και από την απαγόρευση υπερπτήσεων των αεροπορικών εταιριών του Κατάρ ή περιορισμούς στις μετακινήσεις προσώπων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διπλωματική κρίση στη Μέση Ανατολή εδώ και χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις