Πολιτικό “σεισμό” τείνει να προκαλέσει στην Τουρκία ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτοβλου, ο οποίος «έσπασε» την σιωπή του και μίλησε για όλα όσα έγιναν πριν και μετά την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία της χώρας στις 5 Μαΐου 2016.

Στην πρώτη του συνέντευξη – 380 μέρες μετά την αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα-, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε από τα τρολ του διαδικτύου, τόσο εκείνος όσο και ο τότε Πρόεδρος τη Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.

«Το ΑΚΡ υπονομεύει με γρήγορους ρυθμούς τις αξίες του… Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία της υπόληψης, του κύρους του κόμματος και το κατατρώει σαν μικρόβιο που έχει εισβάλει σ’ αυτό [σ.σ. στο ΑΚΡ]. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι η σιωπή των φίλων μας… », δήλωσε, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην υπόθεση «Φάκελος Πελεκάνος» (Pelikan Dosyası), όπου πέρυσι ένα ανώνυμα δημοσιευμένο κείμενο στο διαδίκτυο τον παρουσίαζε ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ, δήλωσε:

«Δυστυχώς κάποιος από το κόμμα το έκανε αυτό και τώρα στοχοποιείται ο Γκιορμέζ», ανέφερε στην συνέντευξή του ο Νταβούτογλου.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του, ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του για να αποχωρήσει τελικά από την Πρωθυπουργία της Τουρκίας στις 24 Μαΐου 2016.