Το Ισραήλ αποφάσισε την Τρίτη να προωθήσει τα σχέδια για την ανέγερση 1.500 νέων οικημάτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εγκρίνοντας τη δημιουργία του πρώτου οικισμού από μια ισραηλινή κυβέρνηση εδώ και 25 χρόνια, γνωστοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση “Ειρήνη Τώρα”.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μέσα στην περίοδο της επετείου του ισραηλινοαραβικού πολέμου των Έξι Ημερών, ο οποίος σήμανε την κατοχή και την έναρξη της διαδικασίας εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών.
Η “Ειρήνη Τώρα”, η ισραηλινή ΜΚΟ που γνωστοποίησε την απόφαση, σημείωσε ότι η ίδια επιτροπή του υπουργείου Άμυνας αναμένεται να αποφανθεί την Τετάρτη για ακόμη χίλιες οικιστικές μονάδες.
Η μεγάλη πλειονότητα των 1.500 οικημάτων στα οποία η επιτροπή έδωσε την ενδιάμεση έγκρισή της, εν αναμονή της οριστικής έγκρισης μετά την ολοκλήρωση διαφόρων διαδικασιών, θα ανεγερθούν σε προϋπάρχοντες οικισμούς, που θα «νομιμοποιηθούν» αναδρομικά βάσει του ισραηλινού δικαίου.
Αντίθετα, οι 102 από τις 1.500 οικιστικές μονάδες θα αποτελέσουν τον πρώτο νέο ισραηλινό οικισμό που θα ανεγερθεί από μια ισραηλινή κυβέρνηση από το 1992, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις