Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ εξέφρασε την ανησυχία του για τη σχεδιαζόμενη συμφωνία ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και ένα προτεσταντικό ενωτικό κόμμα στη Βόρεια Ιρλανδία για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας.
«Ανησυχώ για τη συμφωνία. Έχω αμφιβολίες γι’ αυτή», δήλωσε ο Μέιτζορ στο ραδιόφωνο του BBC.
Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως η κύρια ανησυχία του είναι ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία μπορεί να βλάψει τη διαδικασία για την ειρήνευση της Βόρειας Ιρλανδίας, στην οποία, όπως σημειώνει το Reuters, η βρετανική κυβέρνηση διαδραματίζει έναν αμερόληπτο ρόλο.
Η Μέι συναντήθηκε την Τρίτη με την επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Αρλίν Φόστερ για να συζητήσουν μια συμφωνία στήριξης στο κοινοβούλιο, όπου οι Συντηρητικοί της Μέι έχασαν την πλειοψηφία τους στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας. (διαβάστε εδώ)
Η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ δήλωσε πως η Μέι μπορεί να συνάψει τη συμφωνία με το DUP το αργότερο έως την Τετάρτη.
«Εντός 36 ωρών θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα έχει απόλυτη πλειοψηφία», δήλωσαν πηγές τις οποίες η Κίνσμπεργκ επικαλείται χωρίς να κατονομάζει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις