Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια ενός 4χρονου αγοριού από τη Ρωσία, ο οποίος επιβίωσε ολομόναχος στο δάσος στα Ουράλια της δυτικής Ρωσίας για πέντε ημέρες, τρώγοντας μόνο γρασίδι και πίνοντας νερό από λακκούβες.

Ο μικρός Dima Peskov χάθηκε μέσα στο δάσος κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής για κάμπινγκ. Το παιδί βρέθηκε κουλουριασμένο κάτω από ένα δέντρο και σύμφωνα με τους γιατρούς που το εξέτασαν, ήταν γεμάτο με τσιμπήματα από κουνούπια και τσιμπούρια ενώ υπέφερε από αφυδάτωση και πνευμονία. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε ως «σοβαρή αλλά σταθερή».
Οι γονείς του δήλωσαν πως το αγοράκι ήταν ψυχολογικά τραυματισμένο και δεν μπορούσε να μιλήσει.
Πεντακόσιοι εθελοντές πήραν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, που έλαβαν χώρα κοντά στην λίμνη Reftinskoye, ένα μέρος όπου ζουν αρκούδες και λύκοι.
Μόλις βρέθηκε, το αγόρι μεταφέρθηκε δια αέρος σε νοσοκομείο στην πόλη Asbest, 50 μίλια βορειοανατολικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Ekaterinburg. Σύμφωνα με τον πατέρα του, Andrey Peskov, το αγόρι βρέθηκε από ένα νεαρό εθελοντή της Sokol Rescue Squad:. «Περπάτησε γύρω από ένα δέντρο (σ.σ. ο διασώστης) και συνειδητοποίησε πως αυτό που στην αρχή έμοιαζε με άλλον ένα σωρό από χώμα ήταν στην πραγματικότητα ένα ξαπλωμένο παιδί».
Η μητέρα του αγοριού με δάκρυα στα μάτια και φανερά σοκαρισμένη αρκέστηκε να δηλώσει: «Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές».
Some 500 volunteers helped searched the woods for the toddler
Police officers and volunteers line up to search for the four-year-old
Dima's dad thanked the hundreds of volunteers who helped in the search
Ο μικρός Dima χάθηκε, ενώ βοηθούσε τον πατέρα του να μαζέψει ξύλα για την φωτιά. Ο πατέρας του πίστεψε πως επέστρεψε πίσω στην σκηνή που βρισκόταν η μητέρα του. Οι γονείς δήλωσαν πως έψαξαν αρχικά μόνοι τους πριν καλέσουν την αστυνομία.
Ο πατέρας παραδέχτηκε πως: «Η αστυνομία υποπτευόταν πως σκότωσα τον γιο μας και έκρυψα το σώμα του στο δάσος» ενώ αρνήθηκε να προσθέσει κάτι άλλο επάνω σε αυτό.
Η επιτροπή ερευνών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει εάν οι γονείς αμέλησαν την εποπτεία του μικρού: «Πάνω από 50 μάρτυρες κλήθηκαν για να καταθέσουν στην έρευνα, ανάμεσα στους οποίους συγγενείς, γείτονες, το προσωπικό του νηπιαγωγείου στο οποίο πηγαίνει ο μικρός και ψαράδες που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη λίμνη».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις