Οι ινδικές αρχές εντός και εκτός της χώρας ετοιμάζονται να γιορτάσουν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα.

Οι προετοιμασίες έχουν κορυφωθεί ενόψει της κύριας διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ραμαμπάι Αμπεντκάρ Γκρουντίν στην πρωτεύουσα Λάκναου του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, της οποίας θα ηγηθεί ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Ο πρωθυπουργός έφτασε εκεί χθες το απόγευμα για διήμερη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, θα μετάσχει στην τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα εναλλάσσοντας στάσεις και θέσεις γιόγκα μαζί με 60.000 και πλέον συμμετέχοντες.

Η τοπική κυβέρνηση στο Ούταρ Πραντές έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Η πρακτική εξάσκηση της γιόγκα έχει ήδη αρχίσει και θα κορυφωθεί σε όλα τα καθορισμένα σημεία εντός της χώρας και στο εξωτερικό.

Και οι αξιωματούχοι στις πρεσβείες της Ινδίας ετοιμάζονται για την Ημέρα Γιόγκα με διάφορες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα αυτές που θα πραγματοποιηθούν στο Πακιστάν, το Παρίσι και το Λονδίνο.

“Με τις εκδηλώσεις αυτές, οι ινδοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προώθηση των πανάρχαιων ινδικών παραδόσεων της υγιεινής ζωής”, δήλωσε αξιωματούχος στη Λακνάου.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Doordarshan, εορτασμοί θα λάβουν χώρα επίσης στην Ουεντζού της ανατολικής Κίνας, στο Χονγκ Κονγκ, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και στο Σαντιάγο της Χιλής.

Την Κυριακή, ο γκουρού Μπάμπα Ράμντεβ εγκαινίασε τις εκδηλώσεις στην Αχεμπαντάντ. Εκατοντάδες λάτρεις της γιόγκα έκαναν μαζί του ασκήσεις της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής πρακτικής που προέρχεται από την Ινδία.

Ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, μετά και το λόμπινγκ που έκανε στον διεθνή οργανισμό ο Ναρέντρα Μόντι, λάτρης της γιόγκα, υπέρ της αρχαίας ινδικής τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ