Ένα ακόμα σκάνδαλο έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά της Σίλικον Βάλεϊ, μετά την παραίτηση ενός ακόμα διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας.

Ο λόγος για τον Ντέιβ ΜακΚλουρ, συνιδρυτή της εταιρείας 500 Startups, ο οποίος κατηγορείται από πολλές γυναίκες που εργάζονταν στην εταιρεία του για (-)ουαλική παρενόχληση.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η υποψήφια εργαζομένη στην 500 Startups, Σάρα Κανστ, μίλησε στην εφημερίδα New York Times αποκαλύπτοντας ότι ο ΜακΚλουρ τής είχε στείλει μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου μετά τη συνάντηση που είχαν για ενδεχόμενη συνεργασία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης την παραίτησή του το βράδυ της Τρίτης, ζητώντας δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Στην ανάρτηση που είχε τίτλο «Είμαι άθλιος, λυπάμαι», ο ΜακΚλουρ παραδέχεται ότι η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη και προς άλλες γυναίκες, όχι μόνο υπαλλήλους στην εταιρεία του αλλά και συνεργάτιδες.

«Φλέρταρα με πολλές γυναίκες σε περιστάσεις που είχαν σχέση με τη δουλειά και η συμπεριφορά μου προφανώς ήταν ανάρμοστη. Ανάγκασα πολλούς ανθρώπους να βρεθούν σε ταπεινωτική θέση και εγώ εκμεταλλευόμουν τις καταστάσεις εκείνες που δεν έπρεπε. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και λάθος»», αναφέρει.

Μετά την παραίτηση του ΜακΚλουρ, η συνιδρύτρια της 500 Startups, Κριστίν Τσάι, ανέλαβε πλέον τα ηνία της εταιρείας ως διευθύνων σύμβουλος.

Πηγή: BBC, Φανή Καμπάση

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις