Οι ύποπτοι για την κατάρριψη της επιβατικής πτήσης MH17 το 2014 στην ανατολική Ουκρανία θα δικαστούν σε ολλανδικό δικαστήριο και σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από απόπειρες, τις οποίες παρεμπόδισε η Ρωσία το 2015, να συσταθεί ένα διεθνές δικαστήριο για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που στοίχισε τη ζωή και στους 298 επιβαίνοντες.

Τα θύματα προέρχονταν από 17 χώρες, μεταξύ των οποίων και 196 Ολλανδών.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που ερεύνησε το συμβάν, κατέληξε τον Οκτώβριο του 2015 στο πόρισμα ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο ρωσικής κατασκευής. Οι ερευνητές είχαν δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ο πύραυλος είχε εκτοξευθεί από εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ότι η ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγείται η Ολλανδία και στην οποία συμμετέχουν επίσης η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Μαλαισία και η Ουκρανία, θα συνεχίσει το έργο της κατά τη «φάση της δίωξης». Δεν έχουν ακόμα κατονομαστεί οι ύποπτοι για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις