Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε” το 2016 σε συνάντηση μεταξύ του γιου του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και μιας δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο, που αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλέσουν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, είπε την Κυριακή ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του Τραμπ.
Επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είπαν ότι ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια.
Οι Τάιμς βασίστηκαν σε δήλωση του Ντόναλντ του νεότερου στην οποία ομολόγησε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.
“Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κ. Κλίντον”, είπε ο γιος του προέδρου, σύμφωνα με τους Τάιμς.
“Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας”, είπε.
Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις