«Ξεκινήσατε υιοθετώντας τέσσερα παιδιά από το Μαλάουι, τώρα σας υιοθετούμε εμείς ως κόρη αυτού του έθνους».

Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε την Μαντόνα ο πρόεδρος του Μαλάουι Πίτερ Μουταρίκα κατά την τελετή εγκαινίων της παιδικής πτέρυγας στο νοσοκομείο της Βασίλισσας Ελισάβετ του Μπλαντάιρ.

«Υπάρχουν τόσα πράγματα που ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα κάνω. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα χτίσω ένα τέτοιο νοσοκομείο», δήλωσε η Μαντόνα, η οποία όπως είπε, μεγάλωσε χωρίς μητέρα και ήθελε να δώσει το καλύτερο που μπορούσε στα παιδιά του Μαλάουι.

«Ποτέ μην σταματάς τα όνειρά σου», πρόσθεσε.

Το Ινστιτούτο Μέρσι Τζέιμς για την Παιδιατρική Χειρουργική και Εντατική Φροντίδα, που βρίσκεται στο κεντρικό νοσοκομείο, χτίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας του Μαλάουι και ήδη έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητές του καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσε την πρώτη του χειρουργική επέμβαση.

Τα τέσσερα παιδιά που υιοθέτησε η Μαντόνα από το Μαλάουι είναι ο Ντέιβιντ Μπάντα, η Μέρσι Τζέιμς, η Στελ και η Έστερ. Η παιδιατρική πτέρυγα πήρε το όνομα της 11χρονης Μέρσι.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Madonna, Raising Malawi, ιδρύθηκε το 2006 για να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και τις κακουχίες που υπέστησαν τα ορφανά της χώρας και άλλα ευάλωτα παιδιά.

Έχει κατασκευάσει σχολεία και χρηματοδότησε τη νέα παιδιατρική μονάδα, η οποία άρχισε να κατασκευάζεται το 2015 και περιλαμβάνει τρία χειρουργεία για παιδιατρική χειρουργική, κλινική ημέρας και κλινική 45 κλινών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις