Παραιτήθηκε αιφνιδίως ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σων Σπάισερ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν πως η αφορμή ήταν η τοποθέτηση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, του χρηματιστή της Wall StreetΆντονι Σκαραμούτσι ως διευθυντή Επικοινωνίας, που είχε προηγηθεί.
Μάλιστα η παραίτηση ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τον διορισμό του κ. Σκαραμούτσι.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον κ. Σπάισερ να παραμείνει στη θέση του, αλλά εκείνος δήλωσε πως θεωρεί την επιλογή του μεγάλο λάθος, σύμφωνα με πηγή που βρισκόταν στην συνομιλία.
 
Ο 53χρονος Σκαραμούτσι, επί μακρόν υποστηρικτής του ρεπουμπλικανού πολιτικού, συναντήθηκε μαζί του το πρωί και δέχτηκε τη θέση που του προτάθηκε. 
Η θέση αυτή παρέμενε κενή μετά την παραίτηση του Μάικλ Ντάμπκι, τον περασμένο Μάιο. 
Τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει μέχρι σήμερα ο Σπάισερ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.
Στον Σκαραμούτσι, έναν από τους κυριότερους δωρητές του ρεπουμπλικανικού κόμματος και ιδρυτή του Skybridge Capital, είχε προταθεί πρόσφατα να αναλάβει πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.  
Κι άλλη παραίτηση… λιγότερο “ηχηρή”
Επίσης, ένα σημαντικό μέλος της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκε, εν μέσω των συνεχιζόμενων ερευνών για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Μαρκ Κοράλο, ο οποίος συντόνιζε την εξωτερική επικοινωνία της νομικής ομάδας για αυτό το θέμα επιβεβαίωσε την αποχώρησή του, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε σήμερα ότι ο Μαρκ Κάσοβιτς, ο δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση των ενδεχόμενων διασυνδέσεων του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία, δεν θα είναι πλέον επικεφαλής της νομικής ομάδας, θα παραμείνει όμως σε αυτήν ως σύμβουλος. 
Η εφημερίδα New York Times ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι “ο ρόλος του (…) θα μειωθεί σημαντικά”. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις