Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, τον Τζεφ Σέσιονς, τον οποίο κατηγορεί ότι χειρίστηκε πολύ άσχημα την υπόθεση για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς υιοθέτησε μια πολύ ΑΔΥΝΑΜΗ θέση για τα εγκλήματα της Χίλαρι (πού είναι τα mail & οι server της DNC [της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος]) & εκείνων που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες!» έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter.
Πρόκειται για μία νέα επίθεση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, πρώην γερουσιαστή, ο οποίος υπήρξε ωστόσο ένας από τους πρώτους και πιο ένθερμους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Τραμπ.
Στις 20 Ιουλίου, την επομένη μιας συνέντευξης στους New York Times στην οποία ο πρόεδρος τον είχε αποδοκιμάσει χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς όρους, ο Σέσιονς προέβλεπε ότι θα παραμείνει στη θέση του.
Όμως η σφοδρότητα και τα επανειλημμένα δημόσια κτυπήματα του προέδρου καθιστούν την παραμονή του υπουργού σχεδόν αδύνατη, σύμφωνα με τους παρατηρητές.
Σύμφωνα με την Washington Post, ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του ψάχνουν αντικαταστάτη του. Το όνομα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, και επίσης πιστού υποστηρικτή του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, του Ρούντι Τζουλιάνι, έχει αναφερθεί.
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Σέσιονς ότι αποσύρθηκε από την έρευνα που διεξήγαγε αρχικά το FBI – και στη συνέχεια ειδικός εισαγγελέας – για την ανάμιξη του Κρεμλίνου στις προεδρικές εκλογές και ενδεχόμενη συνέργεια του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ.
Ο Σέσιονς αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από την έρευνα μετά την αποκάλυψη ότι είχε συναντηθεί με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Εδώ και πολλούς μήνες ο αμερικανός πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με μια σειρά αποκαλύψεων που αφορούν πιθανή συνέργεια μελών του προεκλογικού επιτελείου του με ρώσους αξιωματούχους – μεταξύ των οποίων και ο Κίσλιακ – στο φόντο των κατηγοριών για ανάμειξη της Μόσχας στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.
Διάφορες έρευνες, μεταξύ των οποίων εκείνη του Κογκρέσου και του FBI, βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση αυτή.
Σε ένα πρωινό tweet ο Τραμπ έκανε επίσης λόγο για «ουκρανικές προσπάθειες να σαμποταριστεί η εκστρατεία του Τραμπ – εργάζονταν ήσυχα για να προωθήσουν την Κλίντον», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις