Έγκλημα πάθους ήταν όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η δολοφονία του διάσημου Τούρκου παρουσιαστή και ηθοποιού, Βατάν Σασμάζ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. 
Δίπλα του βρέθηκε νεκρή το πρώην μοντέλο Φιλίζ Ακέρ, η οποία φέρεται πως πυροβόλησε τον Σασμάζ τέσσερις φορές και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, η Ακέρ πυροβόλησε τον παρουσιαστή, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει από το δωμάτιο. Μετά η ίδια κάθισε στο κρεβάτι και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Μάρτυρες είπαν πως η Ακέρ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα ενώ έτρωγε με φίλους της και μετά πήγε στο δωμάτιό της. Οι φίλοι της ενημέρωσαν τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου, καθώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα του δωματίου της.
Οι δυο τους είχαν δεσμό στο παρελθόν, όμως ο Σασμάζ τη χώρισε και παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα. Η Ακέρ δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον χωρισμό, και μάλιστα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια πριν από δύο χρόνια.
Ο Σασμάζ γεννήθηκε το 1974 στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός το 1993. Έπαιξε επίσης σε αρκετές διαφημίσεις.
Το 2000 πρωταγωνίστησε σε ένα πρωινό πρόγραμμα σε ιδιωτικό κανάλι, που κράτησε για τέσσερα χρόνια, και ακολούθησε καριέρα παρουσιαστή τηλεοπτικού μαγκαζίνο για εννιά χρόνια.