Αγαπάς το "μαύρο χιούμορ"; Είσαι πιο ευφυής!

Αγαπάς το "μαύρο χιούμορ"; Είσαι πιο ευφυής!
Μία πρωτότυπη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cognitive Processing και διεξήχθη από μια ομάδα νευρολόγων και ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Βιέννης, έδειξε ότι όσο πιο... "σκοτεινό χιούμορδιαθέτει κάποιος, τόσο περισσότερο έξυπνος και καλλιεργημένος είναι.  

Στην έρευνα συμμετείχαν 156 ενήλικες, από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν μια σειρά από γελοιογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «The Black Book» του Γερμανού καρτουνίστα Uli Stein.

Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε διάφορα τεστ ευφυίας και ψυχολογικά τεστ που εστίαζαν στις απότομες αλλαγές στη διάθεση και την επιθετικότητα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα άτομα με υψηλό επίπεδο κατανόησης και ευφυίας ήταν εκείνα που απολάμβαναν περισσότερα τα "σκοτεινά" σκίτσα του Stein.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, το "μαύρο χιούμορ" είναι "το χιούμορ που αντιμετωπίζει γενικά δυσάρεστα θέματα, όπως ο θάνατος, η αρρώστια, η παραμόρφωση και ο πόλεμος με σκωπτική διάθεση και βρίσκει αστείες πτυχές ακόμη και σε τραγικά ή σοκαριστικά γεγονότα".

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που ήταν πιο αρνητικοί απέναντι στα σκίτσα είχαν - σε μεγάλο ποσοστό - αυξημένα επίπεδα επιθετικότητας, ενώ ελάχιστοι από αυτούς ξεπερνούσαν τον μέσο όρο ευφυίας.Αν το βρίσκεις αυτό αστείο, είσαι πιο ευφυής από τον μέσο άνθρωπο