Οι Ηνωμένες Πολιτείες “θα συνεχίσουν τη μάχη” για “να εξαλείψουν την απειλή” της τρομοκρατίας, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Νέα Υόρκη από έναν άνδρα που φέρεται ότι διατηρούσε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.
“Για άλλη μια φορά, είδαμε το εγκληματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας εντός των συνόρων μας, όμως είναι ένα πρόσωπο που δεν γνωρίζει σύνορα” είπε ο Τίλερσον, υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι μία Βελγίδα και τρεις Αργεντινοί.
“Χαιρετίζουμε και εκτιμούμε τον συνασπισμό όλων των εταίρων μας στην παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας και θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη για να εξαλείψουμε αυτήν την απειλή για όλους τους Αμερικανούς και όλους τους φίλους και συμμάχους μας”, επανέλαβε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την “αλληλεγγύη” της Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες και το Μπουένος Άιρες.
Ο Ρέιντερς από την πλευρά του επισήμανε ότι πέρα από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να καταπολεμηθεί επίσης η ριζοσπαστικοποίηση “και η τρομοκρατία που αναπτύσσεται ακόμη και εντός των χωρών μας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις