Κατηγορίες για (-)ουαλική παρενόχληση εναντίον μελών του βρετανικού κοινοβουλίου καταγγέλλονται στον βρετανικό Τύπο, αναφέρει ρεπορτάζ της Deutche Welle που συμπληρώνει πως άλλος ένας βουλευτής των Τόρις, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα του, εξ αιτίας σοβαρών καταγγελιών.
Ο Τσάρλι Έλφικ, συντηρητικός βουλευτής του Ντόβερ, αρνείται την κατηγορία, διατείνεται ότι δεν γνωρίζει τον καταγγέλλοντα και δηλώνει ότι πληροφορήθηκε για την απομάκρυνσή του από το κόμμα στα μέσα ενημέρωσης.
 
Πριν από μόλις δύο ημέρες παραιτήθηκε ο υπουργός Αμύνης Σερ Μάικελ Φάλον, μετά από καταγγελία συναδέλφου του, της Άντρια Λέτσομ, ότι είχε εκφράσει (-)ιστικό υπονοούμενο σε σχόλιο της, σημειώνει το ρεπορτάζ.
Η παραίτηση του προκάλεσε πρόβλημα ισορροπιών στην βρετανική κυβέρνηση. 
Ο Σερ Μάικελ Φάλον, ήταν από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών, βαθύς γνώστης των στρατιωτικών ζητημάτων και του διεθνούς αμυντικού status quo.
 
Μετά τις κατηγορίες για παρενοχλήσεις η Τ. Μέι προανήγγειλε την σύνταξη Κώδικα Συμπεριφοράς βουλευτών και υπουργών. 
Εκτός των κυβερνητικών και το Εργατικό Κόμμα, αντιμετωπίζει πρόβλημα με δύο βουλευτές του, τους Κλάιβ Λούις και Κέλβιν Χόπκινς. Ο 76χρονος Κέλβιν Χόπκινς, προσωπικός φίλος του Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγορείται από 26χρονη ότι της έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με (-)ουαλικά υπονοούμενα. 
Κι ενώ το Εργατικό Κόμμα τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, ο Κόρμπιν τον αναβάθμισε στην κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει πολλά μέλη του Κοινοβουλίου το οποία καταγγέλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης για παραπληροφόρηση και εξαγωγή συμπερασμάτων, πριν την όποια απόφαση των δικαστηρίων, αν φυσικά οι εν λόγω υποθέσεις πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. 
Βουλευτής του Κυβερνώντος Κόμματος, είπε στο BBC πως αναπόδεικτες καταγγελίες αυτού του τύπου θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του Κοινοβουλίου. 
«Ποιος σοβαρός, λογικός και μορφωμένος άνθρωπος θα εμπλακεί με την πολιτική, όταν διακυβεύεται η αξιοπρέπεια και η κοινωνική του υπόσταση;», διερωτήθηκε ο συντηρητικός πολιτικός, συμπληρώνει το ρεπορτάζ της DW.
 
Πηγή: Deutche Welle
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις