Ισραηλινό στρατοδικείο απήγγειλε 12 κατηγορίες κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι και δύο κατηγορίες κατά της εξαδέλφης της, της 20χρονης Νουρ, έπειτα από βίντεο – το οποίο έγινε viral στο Ίντερνετ – που τις δείχνει να χτυπούν δύο ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Στο βίντεο που ελήφθη από κινητό στις 15 Δεκεμβρίου εμφανίζεται η Νουρ να πλησιάζει μαζί με την Άχεντ τους στρατιώτες και στη συνέχεια να τους κλωτσούν, γρονθοκοπούν και χαστουκίζουν στο χωριό του Νάμπι Σάλεχ.
Οι στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών εκεί κοντά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο στρατοδικείο του Οφέρ της Δυτικής Οχθης.
Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού.
Στο βίντεο οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς απέναντι στις κινήσεις αυτές των δύο κοριτσιών που μοιάζουν περισσότερο με πρόκληση παρά με επίθεση με τη βούληση να κάνουν κακό. 
Στη συνέχεια απομακρύνονται.
Η Νουρ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου και απαγγέλθηκαν εναντίον της κατηγορίες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας. 
Η Άχεντ και η μητέρα της, η οποία εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, κρατούνται επίσης. 

Επρόκειτο να προσαχθούν επίσης ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, όπου η κατηγορούσα αρχή είναι πιθανόν να ανακοινώσει την πρόθεση να απαγγείλει επίσης κατηγορίες.
Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου και έγινε για τους Παλαιστίνιους σύμβολο του αγώνα κατά της ισραηλινής κατοχής. Η νεαρή έχε γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την χαρακτηρίζουν «προβοκατόρισσα».
 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις