Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που τράβηξε ένας ψυχοθεραπευτής, έξω από νοσοκομείο που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στο οποίο εικονίζεται μία γυναίκα να έχει πεταχτεί στο δρόμο από φύλακες του ιδρύματος, μία πολύ ψυχρή νύχτα, με μόνο ένδυμα μία νοσοκομειακή ρόμπα.
Ο Ιμάμου Μπαράκα συνάντησε τυχαία τη γυναίκα που φαίνεται να βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση και άρχισε να τραβάει τη σκηνή γιατί – όπως εξήγησε αργότερα σε συνεντεύξεις του – ήθελε να έχει αποδείξεις για την συμπεριφορά του νοσοκομείου στην ασθενή, προκειμένου να προστατέψει εκείνη και τον εαυτό του.
“Αυτό το βίντεο έγινε η φωνή της, γιατί όπως βλέπετε, δεν μπορούσε να μιλήσει” δήλωσε στην εφημερίδα Baltimore Sun, προσθέτοντας ότι δεν θα άφηνε το περιστατικό να “περάσει”, χωρίς να το καταγγείλει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο του Μπαράκα στο Facebook, “μοιράστηκε” 45.000 φορές μέσα σε μερικές ώρες, προκαλώντας οργή για μια πρακτική που δεν είναι ασυνήθιστη στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που διώχνουν ασθενείς που είναι άστεγοι ή έχουν ψυχικές παθήσεις ή που συχνά ανήκουν και στις δύο κατηγορίες.
Κι άλλα νοσοκομεία έχει αποκαλυφθεί ότι κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
Το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη,  ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, δρ. Μοχάν Σούντα, δήλωσε πως “αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη” και ότι θα διενεργηθεί έρευνα. 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις