Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας εξέφρασε ανησυχίες για την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ θα πρέπει να είναι η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.
Στις συνομιλίες που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο Αμάν, ο Ιορδανός μονάρχης είπε ότι η μοναδική λύση για το Μεσανατολικό είναι αυτή των δύο κρατών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την αμερικανική πρεσβεία ανέτρεψε την πολιτική που ακολουθούσαν οι προκάτοχοί του, ότι το καθεστώς της πόλης θα έπρεπε να αποφασιστεί μέσω διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον θα μπορούσε να υποδαυλίσει ριζοσπαστικές κινήσεις και να πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. 
“Για εμάς, η Ιερουσαλήμ είναι μια πόλη κλειδί για τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς, όπως είναι και για τους εβραίους. Είναι μια πόλη κλειδί για την ειρήνη στην περιοχή”, πρόσθεσε.