Σουηδία: Σκάνδαλο σε κέντρο μεταναστών

Σουηδία: Σκάνδαλο σε κέντρο μεταναστών
Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Σουηδία η αποκάλυψη πως τρεις εργαζόμενες σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη πόλη Έρνσκελντσβικ, αναγκάστηκαν να υποβάλουν την παραίτησή τους επειδή είχαν αρχίσει τη σύναψη «στενών» σχέσεων με ασυνόδευτους έφηβους μετανάστες. 

Μετά την αποκάλυψη, ο δήμος επικοινώνησε με την αστυνομία και ήδη έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα Nyheter Idag.

Μάλιστα, το περιστατικό δεν είναι το μόνο που συνέβη στη Σουηδία. Πρόσφατα, στην πόλη Αμάλ διατάχθηκε έρευνα σε τοπικό κέντρο υποδοχής προσφύγων, όταν έγινε γνωστό πως μια γυναίκα εργαζόμενη χόρευε και είχε «ανάρμοστες» σχέσεις με ανήλικους πρόσφυγες.

Το θέμα στη Σουηδία φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις και οι Youtubers Videomannen και En Arg Blatte Talar ανάρτησαν σχετικά βίντεο στα οποία ποζάρουν μεσήλικες Σουηδέζες με νεαρούς μετανάστες. Το 2015 η Σουηδία έλαβε 35.000 αιτήσεις ασύλου από «ασυνόδευτα παιδιά» ενώ το 2016 οι αιτήσεις των «ασυνόδευτων ανηλίκων» ανήλθαν στις 2.200.