Η νέα γενιά των Ρώσων θα επιλέξει την επόμενη δεκαετία πρωτίστως επαγγέλματα που έχουν σχέση με τις υψηλές τεχνολογίες και τις τεχνολογίες πληροφορικής, αλλά και την ιατρική και την νοσηλευτική.

Αυτή την τάση κατέγραψε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης(VICIOM), η οποία έδειξε παράλληλα ότι η νέα γενιά των Ρώσων δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες (περίπου 60%), τις κατασκευές και το εμπόριο, και πολύ μικρότερη προτίμηση σε επαγγέλματα του δημόσιου τομέα ή τα νομικά επαγγέλματα (5%).

Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις υψηλές τεχνολογίες στον παραγωγικό τομέα, περιλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, τα οποία προτίθεται να επιλέξει το 33%.

Στηδεύτερη θέση, ακολουθούν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις ΙΤ τεχνολογίες πληροφορικής, ("κομπιουτεράδες" , προγραμματιστές, ειδικοί στις ΙΤ), στα οποία δείχνει προτίμηση το 26% των νέων Ρώσων.

Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 24%, βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ιατρική περίθαλψη και τις κοινωνικές υπηρεσίες (νοσηλευτές, γιατροί).

Στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων με ποσοστό 17% βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο των κατασκευών.

Στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 17%, κατατάσσονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της Παιδείας (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί κτλ).

Στην έκτη θέση, με ποσοστό 14% βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο του εμπορίου (διεύθυνση επιχειρήσεων, πωλητές, σύμβουλοι, αποθηκάριοι, ταμίες).

Στην έβδομη θέση με ποσοστό 12%, βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα των υπηρεσιών (παροχή υπηρεσιών, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία, σαλόνι ομορφιάς).

Στην όγδοη θέση σε ποσοστό 8% βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τηnαγροτική οικονομία, την δασοκομία, την αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες).

Στην ένατη θέση βρίσκονται τα στρατιωτικά επαγγέλματα με ποσοστό 7%.

Στηδέκατη θέση βρίσκονται με ποσοστό 7% επαγγέλματα που σχετίζονται με τις μεταφορές (οδηγοί, μηχανοδηγοί κτλ).

Στην ενδέκατη θέση, με ποσοστό 6%, βρίσκονται τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα(αστυνομία, δικαστικές αρχές, πυροσβεστικό σώμα).

Στηδωδέκατη θέση είναι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την επιστήμη σε ποσοστό 6%.

Στην δέκατη τρίτη θέση βρίσκονται με ποσοστό προτίμησης 6%τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα (εργασία σε τράπεζα, ασφαλιστικός κλάδος).

Στην δέκατη τέταρτη θέση, βρίσκονται τα δικηγορικά επαγγέλματα, με το 5% να επιλέγει το επάγγελμα του δικηγόρου ή του συμβολαιογράφου.

Στην δέκατη πέμπτη θέση βρίσκονται τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την δημόσια διοίκηση (δημόσιοι υπάλληλοι , υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης κτλ) τα οποία επιλέγει το 3%.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις