Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν πυροβολισμοί έπειτα από συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες σε μία πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, όταν Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε στρατιώτες στη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην Ιεριχώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Ένας Παλαιστίνιος οπλισμένος με σιδερένιο λοστό έτρεξε προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που πυροβόλησαν για να εξουδετερώσουν την άμεση απειλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον σύλλογο των Παλαιστινίων φυλακισμένων, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε ήταν ο Γιάσιν αλ-Σαράντιχ, 33 ετών, κάτοικος Ιεριχούς.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον Σαράντιχ να τρέχει προς τους στρατιώτες κρατώντας στο χέρι ένα βαρύ αντικείμενο προτού πυροβοληθεί και συλληφθεί. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους αναζωπυρώθηκαν μετά την ανακοίνωση, στις 6 Δεκεμβρίου, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Από τότε, 27 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις