Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δεν έχει ποτέ αποκρύψει τη βούλησή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2020 διεκδικώντας μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, ανακοίνωσε την Τρίτη τον διορισμό του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του για την «επανεκλογή» του.

Πρόκειται για τον Μπραντ Παρσκέιλ, που διετέλεσε επικεφαλής ψηφιακής στρατηγικής στην εκστρατεία του μεγιστάνα, το 2016, για τον Λευκό Οίκο, ο οποίος θα αναλάβει αυτήν τη θέση, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του επιτελείου του.

Η επόμενη αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα διεξαχθεί σε σχεδόν 1000 ημέρες, την 3η Νοεμβρίου του 2020.

Ο Τραμπ, ηλικίας 71 ετών σήμερα, συχνά αναφέρεται στην δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, την οποία προσμένει.«Έχουμε επτά χρόνια μπροστά μας» διαβεβαίωσε την Παρασκευή το ακροατήριο στο ετήσιο ραντεβού των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Μπραντ (Παρσκέιλ) διαδραμάτισε έναν κρίσιμης σημασίας ρόλο προκειμένου να υπάρξει μια μεθοδική προσέγγιση στον τομέα της τεχνολογίας και τη διαχείριση των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016» υπογράμμισε ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
«Ο ηγετικός ρόλος του και οι γνώσεις του θα συμβάλουν στο να οικοδομήσουμε μια εκστρατεία στο υψηλότερο επίπεδο» που υπάρχει, υπογράμμισε.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου ανακοινώθηκε, ενώ ο ίδιος φαίνεται πως επιδιώκει να ξεκινήσει από πολύ νωρίς την εκστρατεία με στόχο την επανεκλογή του. Μάλιστα, οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, που θα καθορίσουν εάν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα διατηρήσει τον έλεγχό του.

Πηγές: ΑΠΕ- AFP- Reuters- VoA

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις