Κατηγορίες απαγγέλθηκαν την Τετάρτη εις βάρος ενός 57χρονου Γάλλου, ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και πραγματοποίησε (-)ουαλικές επιθέσεις εις βάρος "περίπου 40 γυναικών" στη διάρκεια της δεκαετίας του΄90.

Ο 57χρονος είναι παντρεμένος με εγγόνια και συνελήφθη τη Δευτέρα αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του για να συνδέσει το όνομά του με τον βιασμό μιας γυναίκας την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα με το Βέλγιο.

Στη συνέχεια, από δείγματα DNA που ελήφθησαν από πολλά θύματα βιασμού ταυτοποιήθηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Κατάγεται από την πόλη Πον-σιρ-Σαμπρ στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, και κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία ομολόγησε ότι διέπραξε (-)ουαλικές επιθέσεις εις βάρος γυναικών πριν από πολλές δεκαετίες.

"Εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων του ανέρχεται περίπου σε 40", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της γειτονικής περιοχής Βαλενσιέν, ο Ζαν-Φιλίπ Βισεντίνι.

Ο ύποπτος ως δράστης δεν κατονομάζεται επισήμως αλλά ένας κάτοικος της Πον-σιρ-Σαμπρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον γνωρίζει, είπε ότι πρόκειται για τον Ντίνο Σκάλα, πατέρα ενός γιου περίπου στα 20 και δύο μεγαλύτερων θυγατέρων.

Συνελήφθη σε σχέση με μια έρευνα που είχε ξεκινήσει το 1996 σχετικά με επιθέσεις εις βάρος 19 γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, είπε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούσε πάντα την ίδια μέθοδο για να προσελκύσει τα θύματά του.

"Οι γυναίκες δέχτηκαν επίθεση πισώπλατα, πολύ νωρίς το πρωί. Φορούσε γάντια και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του είτε ολόκληρο, είτε μερικώς με ένα καπέλο, για παράδειγμα", είπε ο Βισεντίνι και σημείωσε ότι ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι "έδρασε παρορμητικά χωρίς να μπορεί να το ελέγξει".

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι ένα από τα θύματα ήταν μόλις 13 ετών και πολλά άλλα ήταν 17χρονες.

"Θα πρέπει να διεξαχθούν πολλές άλλες έρευνες", είπε ο Βισεντίνι.

Η τοπική εφημερίδα Voix du Nord έγραψε ότι ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μέσα στο αυτοκίνητό του, στη γενέτειρά του και ότι εργάζεται ως επιστάτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άνθρωποι ανακρίθηκαν και τους ζητήθηκε δείγμα DNA στη διάρκεια της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη.

"Δεν πρόκειται για κάποιον που είχε δώσει αφορμή. Δεν ταιριάζει με την προσωπικότητά του. Ήταν συμπαθής, έτοιμος να βοηθήσει… Είμαστε απόλυτα σοκαρισμένοι", δήλωσε ο Μισέλ Ντετρέ, ο δήμαρχος της Πον-σιρ Σαμπρ, της πόλης αυτής με πληθυσμό περίπου 2.500 κατοίκους.

Ο ύποπτος είχε μάλιστα διατελέσει και αρχηγός της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. "Ήταν ένα πολύ κοινωνικό πρόσωπο, μονίμως περιστοιχιζόταν από κόσμο", είπε ο σημερινός αρχηγός της, ο Γουίλι Λεμπρίν, στο AFP.

Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ότι είναι ένας από τους πλέον διαβόητους κατά συρροήν βιαστές στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις