«Δεν σχολιάζουμε θέματα ασφαλείας» ήταν η απάντηση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου προς το ΚΥΠΕ, αναφορικά με πληροφορίες για πιθανό κτύπημα σε αεροσκάφος ρωσικών συμφερόντων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσεότι συχνά φθάνουν στις αρμόδιες Αρχές πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται και αναλόγως λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

Τις πληροφορίες μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με την οποία η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, έπειτα από μήνυμα που δόθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών ξένου κράτους, για κτύπημα σε ρωσικό αεροσκάφος. Παρόλο που η πληροφορία αφορούσε το αεροδρόμιο Λάρνακας, αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και στο αεροδρόμιο Πάφου.

Τα αεροσκάφη φρουρούνται από την ώρα της προσγείωσης μέχρι και την αναχώρηση τους από τον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, με βάση το εγχειρίδιο της νομοθεσίας που αφορά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους σεναρίων.

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε καμία ύποπτη ενέργεια που να εγείρει περαιτέρω υποψίες, καθώς οι πτήσεις ρωσικών αεροπλάνων συνεχίζονται κανονικά, υπό το αυστηρό βλέμμα της ομάδας κρούσης, στην οποία μετέχουν πέραν του στρατού και της αστυνομίας, μέλη της πολιτικής άμυνας και του αεροδρομίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις