Εξακολουθεί να βασιλεύουν η βία και οι δολοφονίες στο Μεξικό και τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι κάτι περισσότερο από ενδεικτικά..

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αλφόνσο Ναβαρέτε, περίπου 30 πολιτικοί που θα είχαν θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του ερχόμενου Ιουλίου, έχουν βρεθεί δολοφονημένοι,

Οι πολιτικοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο δολοφόνων ήταν κυρίως υποψήφιοι για δημαρχία ή για έδρες σε τοπικά κοινοβούλια των μεξικανικών Πολιτειών, όπως διευκρίνισε ο Ναβαρέτε.

Την 1η Ιουλίου, οι Μεξικανοί πρόκειται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, τα μέλη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, τα μέλη των πολιτειακών κοινοβουλίων και οκτώ κυβερνήτες και δημάρχους, ανάμεσά τους και αυτόν της πρωτεύουσας.

Οι συμμορίες και τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος έχουν ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους και χτυπούν είτε κατά πολιτικών τους οποίους θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν, είτε κατά πολιτικών που σκοπεύουν να δράσουν εναντίον τους, τους οποίους τις περισσότερες φορές βγάζουν ολοκληρωτικά από τη μέση.

Το Μεξικό βίωσε τη σφοδρότερη έξαρση βίας των τελευταίων δύο δεκαετιών το 2017, όταν διαπράχθηκαν 25.399 ανθρωποκτονίες-δολοφονίες, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις