Η Μόσχα εξακολουθεί να επεξεργάζεται αντίμετρα εις βάρος της Βρετανίας, ως απάντηση στην απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο της υπόθεσης Σκριπάλ, κατά δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «αναμένουμε την υιοθέτηση αντιμέτρων ως απάντηση στην ανακοίνωση της επιβολής μη φιλικών κινήσεων και μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η Ζαχάροβα, η οποία ανέφερε ότι τα μέτρα θα ληφθούν στο εγγύς μέλλον, κατηγόρησε το Λονδίνο ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Μόσχα στην έρευνα του περιστατικού με τη δηλητηρίαση του Ρώσου, πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του και υποστήριξε ότι η Μόσχα ανησυχεί για τη χρήση χημικών όπλων στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης «παρανοϊκές».

«Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πολλές διπλωματικές νότες διαμαρτυρίας έχουν σταλεί στο Foreign Office μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχαν στόχο να ξεκινήσουν έναν ενεργό διάλογο με τους αξιωματούχους στο Λονδίνο…

Λάβαμε επίσημες και χωρίς νόημα απαντήσεις Η Βρετανία αρνείται να προσκομίσει βάσιμες πληροφορίες για την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία αναφορά, για παράδειγμα, της παράδοσης στη Ρωσία δειγμάτων της ουσίας που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μπορώ να επιβεβαιώσω και πάλι ότι η Βρετανία δεν έχει δώσει στη Ρωσία πληροφορίες ή λεπτομέρειες που να μπορούν να ρίξουν φως στην κατάσταση», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Διερωτήθηκε, δε, πώς άλλες χώρες μπορούν να εκφράσουν αλληλεγγύη προς το Λονδίνο για την υπόθεση Σκριπάλ αν δεν διαθέτουν τις σχετικές πληροφορίες. «Η αλήθεια για το περιστατικό αποκρύπτεται», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις