Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Οργανισμός Τραμπ κλητεύθηκε για να παραδώσει σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που αφορούν στη Ρωσία.

Την πληροφορία ανέφερε η εφημερίδα New York Times επικαλούμενα δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Οργανισμός Τραμπ καλείται να παραδώσει στους εισαγγελείς κάθε έγγραφο που αφορά στη Ρωσία ή άλλες υποθέσεις τις οποίες ερευνά η ομάδα του Μιούλερ.

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως. Από σεβασμό στον ειδικό εισαγγελέα, δεν θα σχολιάσουμε", είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Πίτερ Καρ, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, απέφυγε επίσης να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μιούλερ έχει ασκήσει διώξεις σε πολλούς πρώην συνεργάτες του Τραμπ και σε περισσότερους από 12 Ρώσους πολίτες. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στον Μιούλερ ρωτήθηκαν για μια πιθανή συμφωνία για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μόσχα, αν και ο Οργανισμός Τραμπ αρνείται ότι κατέχει ακίνητα στη Ρωσία.

Οι λεπτομέρειες της δικαστικής κλήτευσης δεν έχουν γίνει γνωστές. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο Μιούλερ ζητά υλικό που σχετίζεται άμεσα με τις επιχειρήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μιούλερ ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ. Η Μόσχα αρνείται ότι αναμίχθηκε στην εκλογική διαδικασία και ο Τραμπ διαψεύδει οποιαδήποτε συνεργασία.

Σε συνέντευξή του τον Ιούλιο του 2017 ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η επέκταση της έρευνας του Μιούλερ στις "οικογενειακές οικονομικές υποθέσεις του που δεν σχετίζονται με τη Ρωσία" συνιστά κόκκινη γραμμή και επέμεινε: "Δεν κερδίζω χρήματα από τη Ρωσία".

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις