Για την Καγκελάριο, το Ισλάμ είναι επίσης μέρος της Γερμανίας, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ περί του αντιθέτου.

«Το Ισλάμ δεν ανήκει στην Γερμανία (…) Όμως οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ προφανώς ανήκουν στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας μας από ψεύτικο ενδιαφέρον για τους άλλους», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στην Bild ο αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι ο ιστορικός χαρακτήρας της Γερμανίας «είναι φυσικά χριστιανικός, είναι εβραϊκός», αλλά στο μεταξύ ζουν στην χώρα εκατομμύρια μουσουλμάνοι. «Σε ό,τι αφορά τις αξίες μας και το νομικό μας σύστημα, αποτελεί και αυτή η θρησκεία στο μεταξύ μέρος της Γερμανίας», τόνισε.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του κ. Ζεεχόφερ ήταν η εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης για τα θέματα ενσωμάτωσης Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς (CDU), η οποία τόνισε μιλώντας στην «Rheinische Post» ότι «τέτοιες δηλώσεις δεν μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, ενώ το θέμα είναι να ασχοληθούμε με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων στη Γερμανία και με την ενίσχυση της συνοχής». Η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στην Βαυαρία Νατάσα Κόχεν απέδωσε πάντως ψηφοθηρικό χαρακτήρα στην δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, καθώς, όπως είπε στο n-tv, «το κίνητρο είναι μάλλον να διεκδικήσουν τους ψηφοφόρους που πήγαν στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)», ενόψει των εκλογών στην Βαυαρία τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις