Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους και ορισμένοι τραυματίστηκαν στην Καμπούλ από επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

"Στις 09:10 σήμερα το πρωί, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε περιοχή (…) της Καμπούλ. Μέχρι στιγμής έχουμε δύο πολίτες νεκρούς και τρεις τραυματίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νατζίμπ Ντάνις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουάχιντ Μάζροου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι τραυματίες είναι τέσσερις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι, μια εταιρεία φρουρών της ασφάλειας, η G4S, ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά "ο καμικάζι ανατινάχθηκε προτού φτάσει στον στόχο του".

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μερικές ημέρες μετά την δήλωση του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων και αυτών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Τζον Νίκολσον ότι οι δυνάμεις του θα έχουν ως κύριο στόχο την προστασία της αφγανικής πρωτεύουσας.

"Κύρια προσπάθειά μας τώρα είναι η ενίσχυση της Καμπούλ, η προστασία των κατοίκων της και των μελών της διεθνούς κοινότητας που βρίσκονται εκεί, λόγω του σημαντικού αντίκτυπου" που έχει η πόλη αυτή, δήλωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους.

Η αφγανική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο φονικές περιοχές του Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος συναγωνίζονται σε βιαιότητα στην πόλη αυτή, προκαλώντας πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

Στις 9 Μαρτίου ένας καμικάζι είχε ανατιναχθεί σε σιιτική συνοικία της πρωτεύουσας σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν το 2017 λόγω των επακόλουθων της σύγκρουσης στη χώρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Περίπου 2.300 από αυτούς σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από επιθέσεις, στον πιο βαρύ απολογισμό αυτού του είδους που έχουμε μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι πρότεινε στα τέλη του Φεβρουαρίου συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης με τους Ταλιμπάν. Αυτοί θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως πολιτικό κόμμα αν αποδέχονταν μια κατάπαυση του πυρός και αναγνώριζαν το Σύνταγμα του 2004.

Οι Ταλιμπάν αρνούνται επισήμως οποιεσδήποτε συνομιλίες με την αφγανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις