Την απογραφή των ρινόκερων που ζουν στο Εθνικό Πάρκο Καζίρανγκα, στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασάμ, ξεκίνησαν σήμερα οι δασικές αρχές στην Ινδία.

Το Εθνικό Πάρκο Καζίρανγκα, το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει χωρισθεί σε 74 τμήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση από μία ομάδα 300 κυβερνητικών και μη κυβερνητικών αξιωματούχων.

Όταν δημιουργήθηκε το πάρκο, το 1904, στην περιοχή ζούσαν ελάχιστοι ινδικοί ρινόκεροι. Στην τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2015 ζούσαν στο Πάρκο περίπου 2.401 ρινόκεροι.

Αντιμέτωπη με την απειλή της λαθροθηρίας, η κυβέρνηση χορήγησε στους δασοφύλακες του Εθνικού Πάρκου Καζίρανγκα μεγάλες εξουσίες και σημαντική ασυλία στο ενδεχόμενο μίας δίωξης όταν αναγκάζονται να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν λαθροκυνηγούς μέσα στο πάρκο, μία εξουσία που έχουν μόνο οι ένοπλες δυνάμεις στην Ινδία.

Το καταφύγιο, στο οποίο ζουν τα δύο τρίτα παγκοσμίως των μεγάλων μονόκερων, φιλοξενεί επίσης μεγάλους πληθυσμούς από τίγρεις, ελέφαντες, αγριοβούβαλους καθώς και ελάφια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις