Δύο είναι τα συναισθήματα του Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως ο ίδιος τα εξέφρασε την Τρίτη μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο τούρκος πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα, όπου κατ' αυτόν «παρά τη δίκαιη και ειλικρινή συμπεριφορά της, η Τουρκία δεν είδε σημάδι για εξίσου δίκαιη προσέγγιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά και πολύ εκνευρισμένος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτούς που παρέδωσαν το μέλλον της Ευρώπης στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση λύσης του ΓΓ των ΟΗΕ με δημοψήφισμα, δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά» τόνισε σε έντονο ύφος ο Γιλντιρίμ.

«Με την Ελλάδα ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας μαζί και μετά από λίγο χρονικό διάστημα συνειδητά έγινε διαχωρισμός, κι εδώ υπήρξε η πρώτη απώλεια αξιοπιστίας. Μετά είδαμε να κρατάνε στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο», ανέφερε επίσης ο τούρκος πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι για την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. «έχουν ανοίξει ήδη τα 16 από τα 35 κεφάλαια, από αυτά έκλεισε μόνο το ένα και τα άλλα είναι ακόμη ανοιχτά. Δεκατέσσερα κεφάλαια είναι μπλοκαρισμένα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις