Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ επισκέφθηκε την Ινδονησία για να δει πώς η φιλανθρωπική του οργάνωση "7 Fund" καταπολεμά το μπούλινγκ σε μια χώρα όπου ένα στα τρία παιδιά έχει δεχθεί σωματική επίθεση στο σχολείο.

Ο διάσημος πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας εγκαινίασε το 2015 το Ταμείο 7 για την προστασία των νέων εκείνων που είναι περισσότερο ευάλωτοι παγκοσμίως σε συνεργασία με τη UNICEF.

"Αισθάνομαι πολύ περήφανος που βλέπω πώς το δικό μου "7 Fund" βοηθά τη UNICEF να αντιμετωπίσει το μπούλινγκ και τη βία στα σχολεία της Ινδονησίας, και τελικά τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια μέσα στα σχολεία τους και συνεπώς να μπορούν να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους", δήλωσε ο 42χρονος Βρετανός.

Το μπούλινγκ και η βία είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία στην Ινδονησία, καθώς περισσότεροι από ένας στους 5 εφήβους, ηλικίας 13 έως 15 ετών, δηλαδή 18 εκατομμύρια μαθητές, έχουν βιώσει την εμπειρία αυτή, η οποία προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας, ακόμη και εγκατάλειψη του σχολείου, τονίζει η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Το "7 Fund" εκπαιδεύει τα παιδιά που υπήρξαν θύματα του μπούλινγκ και πρώην θύτες να εκπαιδεύουν άλλους και διδάσκει σε δασκάλους και καθηγητές πώς τα παιδιά να είναι ασφαλή. Τα κρούσματα του σχολικού εκφοβισμού έχουν περιοριστεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο μεταξύ των 7.000 εφήβων που έχουν λάβει μέρος σε πιλοτικά προγράμματα, τονίζει η UNICEF.

Το ταμείο -που πήρε το όνομά του από τον τυχερό αριθμό που είχε ο Μπέκαμ στη φανέλα του στην Εθνική Αγγλίας και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ–εστιάζει στα παιδιά που κινδυνεύουν από μπούλινγκ, κακομεταχείριση ή κάποια ασθένεια εξαιτίας αυτών.

Ο Μπέκαμ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δηλώνει ότι ελπίζει τα δικά του παιδιά να είναι περήφανα για το έργο του στο "7 Fund", το οποίο έχει επίσης προγράμματα στην Ινδονησία, στο Νεπάλ, στην Ουγκάντα και στο Ελ Σαλβαδόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Thomson Reuters Foundation

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις