Παρά τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών και τη διένεξη με τη Ρωσία λόγω της απόπειρας δολοφονίας του πρώην κατασκόπου Σκριπάλ στη Μεγάλη Βρετανία ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εκφράζεται υπέρ της διατήρησης ανοιχτών δίαυλων επικοινωνίας με τη Ρωσία.

«Η ρωσική συμπεριφορά των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει χωρίς αμφιβολία στην απώλεια εμπιστοσύνης», δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην κυριακάτικη Bild. «Συγχρόνως χρειαζόμαστε τη Ρωσία ως εταίρο, όπως για παράδειγμα στην επίλυση περιφερειακών διενέξεων, για τον αφοπλισμό και ως βασικό πυλώνα της διεθνούςπολυμερούς τάξης» τονίζει ο κ. Μάας.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι πάντως «ανοιχτή σε διάλογο» και διατιθεμένη εφόσον και η Ρωσία επιδείξει ανάλογη πρόθεση «να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη βήμα προς βήμα».

Παράλληλα ο κ. Μάας υπερασπίζεται την απόφαση της Γερμανίας να συνταχθεί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη στις απελάσεις διπλωματών, οι οποίες κατά την άποψή του γερμανού υπουργού Εξωτερικών συνιστούν «ένδειξη αλληλεγγύης στη Μεγάλη Βρετανία άλλα και μήνυμα ενότητας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις